Prvič

20.05.2008

Moja draga žal ne deli mojega navdušenja nadEvrosongom. Protestno je zapustila sobo in se preselila v cimrino sobo gledat Imagine Me&You. Piper Perabo in Lena Headley sta ji v tem trenutku bolj privlačni. Jaz pa blogam :)

Zanimivo…. kje je Mojca Mavec? It’s not the same without her…

Pa še eno retorično vprašanje: Zakaj je tako potiho? Potem imam občutek, da sem v gledališču, ne pa sredi dogajanja. Željko in what’s her name sta očarljiva. Nimam pripomn ;)

Črna Gora: Čisto nič na tem komadu mi ni všeč. Niti na pol slečene deklice v črnjem usnju in rdečo rokavičko. Tipček se sicer trudi biti nek hud frajer, a je tako lesen in plain, da se na odru izgubi. Tebi ja pripadam – prav, ti kar. Boš pucal stanovanje.

Izrael: Komad, ki ga je napisala Dana International. Potrebovala bi Roberta, da mi pove kaj tipček sploh poje. Sicer pa ima glas, kot da še ni mutiral in žal ga zelo zmanjko pri visokih in dolgih tonih. Če bi za seboj imel veliko nastopov (in spremembo glasu… ali pa spola – kor dekle bi zvenel super) bi izpadlo bolje.

Estonija: Prvi komad, ki se ga kar malce bojim – koneptualna pesem. Estoncem je najbrž komad zelo zabaven in smešen, ampak meni, ki jezika ne razumem ni preveč zabavno gledati in poslušati tega. V plus jim moram šteti, da je refrem zelo spreven in gre zelo v uho. Tudi tu me plesačice pustijo čisto hladne1. Smešni so… še posebej, ker eden izgleda, kot Elvis… eden pa me spominja na mojega tasta :lol:

Moldavija: *zeh* Ni malce prestara, da skače okoli s plišastim medvedkom? Ali pa samo jaz ne štekam fore. Ugotovila sem problem tega komada: Njen glas in spremljavna glasba mi ne gresta skupaj. Veliko bolje bi bilo če bi ostal samo oni dečko s trobento. *zeh*

San Marino: Debitanti na festivalu. Čepav tipček, ki poje izgleda, kot da je padel v puder in v solarij hkrati me je ta emo-wanna-be komad všeč. Seveda spet nimam pojma kaj poje, ampak vsaj peti zna. Žal ono balerinko kaže premalo, da bi lahko povedala ali mi je všeč ali ne. Na daleč izgleda zdolgočaseno.

Belgija: Belgijci zopet poskušajo z nekim izmišljenim jezikom. O. Moj. Bog. :lol: Zanimiva oblekica in se jo vsaj vidi. Drugače pa me spominja na kak showtune iz kake risanke. Zvok je obupno potihem. Ne spomnim se, da sem kdaj MED komadom slišala ploskanje publike.

(med reklamami pogledam kako kaj napreduje romanca med Piper in Leno)

Azerbajdžan: Še en debitant. Komad ponazarja boj med dobrim in zlim in je nekak tak rock opera wanna-be. Danes je zelo veliko wanna-bejev, kaj morem. Ne morem si pomagati, ampak spominja me na Hair. Plus je oderski nastop. Domiselno, samo to mi ni všeč, da se na koncu hudič preobrazi v angela. In da! Končno plesalke, ki sem jim namenila več kot sekundo pozornosti.

Slovenija: Beki!! Upam, da bo kletka delala… Držim pesti. Ni mi všeč za S&M garderoba. Nope, še vedno mi ni všeč. Sicer čisto OK poje in vse poteka, kot mora, ampak komad sam je… bogi. O glej… nekdo, ki ga poznam med navijači! Zdi se mi, da je vse skupaj preveč nakičeno in preveč vsega.

Norveška: Lušen deklic, preprost komad, koreografija. Pravzaprav mi je kar všeč. Obvlada oder in petje. Nimam pripomb. Luškane skandinavke ;)

Poljska: Bojda še ena nekdanja misica. In še ena, ki je padla v solarij ter v puder (ne nujno v tem vrstnem redu). Pa mi je Rebeka vseeno bolj všeč. Se ji vsaj ne vidi vsaka kost posebej. Aja, pa zobe si je dala pobeliti. Vsakič, ko jo prikaže od blizu me oslepi :lol: *zeh*

Irska: Ugh… puran Dustin… Spet nekaj, kar je Ircem sicer ful zabavno in oh in sploh, ostala Evropa pa lahko samo zavija z očmi. Imajo pa zanimove kostume. Pač… v stilu perutnine. Res pa je, da je v besedilu veliko irske samoironije, ampak je komad potrebno slišati večkrat, da jo zaslediš.

Andora: Lani so poskušali z lepimi dečki, letos je na vrsti lepo dekle. Erm.. right.. V živo izgubi še tisto drobtinico privlačnosti, ki jo je ta komad imel prej. Zdi se mi, da se Gisele med refremom samo dere v mikrofon in jo bolj skrbi, da bo prav premaknila roke, ne pa to, da ji bo vsak čas zmanjkalo sape in se bo nezavestna zrušila na odru.

Bosna in Hercegovina: Ne vem zakaj, ampak ta komad me nervira. Mogoče zaradi tega cviljenja in tega Ostržek meets Pika Nogavička wanna-be koreografije. Žvižgi med petjem pa mi gredo vedno bolj na živce.

Armenija: Joj, kriči kot najbolj poceni prostitutka na placu… Pa še oblečena je tako. Deklič mora pojesti še kar nekaj žgancev (oz kar pač že imejo v Armeniji).

Nizozemska: Povprečno, dolgočasno.

Finska: Finska zopet pošilja metal. Ojoj… No ja… zmagovalnega konja ne menjaš ali kako že… Tokrat sicer brez mask in ostale opreme, a še bolj glasno in udarno. Ne razumem sicer zakaj bi neka resna metal skupina, ki zaničuje vse, kar je “normalno” želela nastopati na Evrosongu. In smešno potem videti ostarelega fena Evrosonga… skupine :lol:

Romunija: Po teh 3 minutah razbijanja pa obrat za 180 stopinj in nekaj osladna balada. Pevka ima sicer zanimivo obleko, a to je vse, kar je pri tem komadu zanimivega. (Medtem sta se Piper in Lena že zapletli in odpletli in sedaj sledi zaključek fima, ko ona teče za njo. ah ja…)

Rusija: Povratnik na Evrosongu. Zadnjič se je (mislim da) nekaj valjal po klavirju, sedaj se valja po tleh. The boys all grown up! V tem času se je tudi naučil peti in koketirati s kamero. To, da je skupaj z njim na ledu Plušenko mu ne more škoditi (mogoče ga zato ni bilo na oni ledeni spektakel). No, pa še odpel si je majico. In vsi moji dečki v jok :lol:

(Imagine me and you, I do;I think about you day and night, it’s only right; To think about the girl you love and hold her tight;So happy together… in sta si padli v objem)

Grčija: Zadnja danes. Tipičen Evrosong pofl. Deklič se sicer nekaj slači, a kaj ko ima pod to oblekico nekakšen oklep. Pa tudi peti ne zna (more) preveč. Zna pa zato zelo lepo otresati z boki. Mene pač ni težko zadovoljit. Vsaj kar se Evrosonga tiče :lol:

In v finalu so: Grčija, Romunija, Bosna in Hercegovina, Finska, Rusija, Izrael, Azerbajdžan (draga že zavija z očmi), Armenija, Poljska in  Norveška.

Torej, Rebeka se žal ni uvrstila naprej. Škoda, a tako pač je. Sedaj pa vse Slovenceljni v luft in kričat kako je Evrosong beden, brezvezen in stran vržen denar. No, pa ni. Če ne bi bilo Evrosonga bi bil svet siv in beden. Tako pa je vsaj malo mavričast.

Azerbajdžan?!?!?!?

 1. ne, ne vem kaj ne narobe z mano [that's all]
 • Share/Bookmark

V kategoriji Evrosong, Kr neki

 

16 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. ninamalina  |  20.05.2008 ob 23:04

  ninamalina

  ikzekli.. azerbajdžan??

 • 2. Pi.Roman  |  20.05.2008 ob 23:04

  Pi.Roman

  Uaum that was fast! :)

 • 3. karolina  |  20.05.2008 ob 23:10

  karolina

  takšnega kiča, kot ga je uprizarjala azerbajdžanska ekipa, še nisem videla. :lol:

  In – ali je Poljakinja/Američanka za cel dan zaspala v solariju? :shock:

 • 4. pet-in-g-seks  |  20.05.2008 ob 23:12

  pet-in-g-seks

  bosna naj zmaga!

 • 5. irena  |  20.05.2008 ob 23:20

  irena

  Azerbajdžan te spominja na Hair? :lol:

  jst sem za Bosance, moram priznat … že odkar sem videla video pri mašinci. :)

 • 6. Kritik  |  20.05.2008 ob 23:36

  V finalu so le štiri države, ki so članice EU.

 • 7. mustang  |  20.05.2008 ob 23:50

  Ja kdaj je še kak dobr komad pršu iz Črne gore??? Bosanci so ful kul! Mal 80’s new wave , sam moderna produkcija. Gremo v BG!

 • 8. Tadej  |  20.05.2008 ob 23:53

  Tadej

  tvoja draga ima prav :)

 • 9. Gurtner  |  20.05.2008 ob 23:57

  Tvoja draga je bolj pametna od tebe.

 • 10. believe  |  21.05.2008 ob 01:00

  Ja, Azerbajdžan! Azerbajdžanca sta prepotovala skoraj celo Evropo, zagonili so morje dnarja za kostume, pirotehniko in razno… Rezultat je pa tu! Kaj pa naša Rebeka?

  To je pa tako… Če si ambiciozen in se potrudiš, ti uspe!

 • 11. ametist  |  21.05.2008 ob 01:13

  Nobene škode ni:::

 • 12. Marcos  |  21.05.2008 ob 01:24

  Vrag je vzel Rebeko :P

 • 13. pijanec  |  21.05.2008 ob 02:44

  Mislim da je Azerbajdžan zasluženo napredoval zaradi že zaradi plesalk :P

 • 14. devon  |  21.05.2008 ob 08:23

  devon

  saj sem vedela, da moram po izčrpno poročilo priti k tebi… meni žal ni uspelo videti celotnega večera, ker smo imeli vmes družinsko dramo, ampak sem nadoknadila zdaj s tvojim poročilom… almost feels like I was there… :)

  drugače pa od tistega, kar SEM videla… pri bosni sem imela en velik WTF?! nad glavo, komentar moje mlajše sestre na ono ameriško-poljsko misico je bil pa: “če je bila ona najlepša / miss, kakšne so šele ostale…” :D ona mala armenka pa načeloma ne poje tok slabo, samo kaj, ko so ji dali za pet komad, ki je za njen omejen vokalni razpon BISTVENO previsok… 8)

 • 15. maja  |  21.05.2008 ob 09:29

  res prava farsa, tale grandprix. je čisto v redu, da sodelujemo, ampak vzeti bi ga morali za hec in s čim manj stroškov!

 • 16. teoo  |  21.05.2008 ob 10:09

  teoo

  Ma kaj je ta fora z roza folkom in Evrosongom?:D:D:D

  I just don’t get it ej.

  bosanci majo pa kul modern komad, držim pesti!

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


Arhiv