Drugič

22.05.2008

Torej, napočil je čas za drugi večer Evrosonga. Kakor sem predvidevala, je večina Evrosong že pošteno popoljuvala. Ampak jaz se ne dam. Saj že poznate mojo mantro – Evrosong je zabaven. ;)

Ne vem kako, ampak meni se že od torka prepeva Kelle, kelle

Sicer pa d-mashina pravi, da se danes obetajo boljši glasbeni vložki. Meni je predvsem pomembno, da nastopa Islandija :)

Islandija: Jp, my personal favourite. Ampak to bi bili v vsakem primeru. Tudi če bi samo stali na odru. Reykjavik 2009!!! :cool: Če je pa luškan komad. Edino onega bajsija iz videospota pogrešam. Mogoče bi ga vseeno mogla pripeljat v Beograd.

Švedska: Bojda je to prva favoritinja. Čeprav meni take Šarlotka Pirelli izgleda kot nek anoreksični transvestit. Ima pa zelo tipično Evrosong štanco, ki gre hitro v uho in tudi, če komada ne poznate si boste refrem peli še preden gospa odkoraka z odra. Ma… pa saj ni tako zelo slabo. Vidi se, da je Šarlotka profesionalka and that she’s done it before. Profesionalno in na nivoju.

Turčija: U, Sidharta wanna-be! Ja, vseč so mi. V prvi vrsti sem še vedno rokerica in so mi taki lepi spevni komadi všeč. Tudi če nimam pojma o čem se gre komad. Zanima me ali dečki dejansko igrajo svoje inštrumente…Za petje vem, da je v živo, ampak za inštrumente pa ne vem. Pomanjkanje vsakršnih kablom me rahlo bega.

Ukrajina: Druga velika favoritinja. Bojda. Čisto soliden pop komadič. Vsaj meni bolj všečen kot Švedska. Veliko bolj živahen in ne tako zelo stereotipično Evrosongovski. Všeč mi je koreografija, kjer leze po odru. Manjka edino skos v naročja plesalcev. Všeč :)

Litva: No, pa se je začelo. Tipu je v ENI sekundi uspelo uničiti celoten dober občutek o tem drugem polfinalu. Groza, groza, groza!!! My ears, my ears!!! Misli, da je kul, če ima okoli dlani neko verižico wanna-be. Al neki. Tudi to, da nosi usnjene hlače in neko preveliko srajco mu ne morem šteti v plus. Če bolje pomislim… ni nič kar mu lahko štejem v plus. Ja, čutim njegovo bolečino… v mojih ušesih :roll:

Albanija: Moja tiha favoritka. Poje celo bolje, kot na posnetku, ki sem ga slišala pred izborom. No ja… vsaj ozvočenje dela. Bojim se njenih nohtov. Drakula je imel tako dolge nohte. In ne razumem pomena tega plašča, ki ga ima oblečenega. Ampak komad mi je p FUL všeč. Še dobro, da ne morem glasovat, ker bi zapravila celo malo premoženje.

(ker danes na televiziji ni nič posebno zanimivega ne bo nobenih posebnih vložkov)

Švica: Sicer čisto spodoben komad, ki pa ga dečko na posnetku odpoje veliko bolje kot v živo. Ima pa zato prisrčen oderski nastop. Ampak njegov lep in prisrčen nasmeh mu samo deloma pomaga. V živo mu res ne gre najbolje. Res pa je, da poje zelo težek komad.

Češka: Še eden od mojih tihih favoritov. No ja… dokler deklica ni odpla ust. Oz jih ni. Katastrofa… Kako lahko zmasakrira tako spodoben pop komad. Na odru se sicer zvirajo neke na pol gole deklice, a to ni dovolj, da se ne bi skrivoma želela skriti pod odejo in kričati od bolečine v mojih ušesih. Ah, ja…

Belorusija: Še nekdo, ki me hoče prepričat, da je v resnici darker. Ja, ljubica, seveda :roll: Edina stvar, ki mi je všeč je ozadje. Kamor štejem tudi plesalke. O njegovih vokalnih sposobnostih pa raje ne bi razpredala. Ali pa o usklajenosti s plesalkami / backvokalistkami.

Latvija: Še eden od komadov, ki me nervirajo. Pirati. Pevka se mora premikati po polžje, drugače ji bo “nekaj” padlo ven. Je še kdo opazil tega kamernama, ki je tekel iz odra? Mogoče bi ravno kaka “nesreča” pomagala temu komadu. Še Dustin mi je bil bolj všeč! Ta komad me spominja na one poceni nemške štance iz sredine 90. Scooter in podobni. Pa še vokali se ne slišijo enakomerno. Ali pa samo rahlo fušajo. Ali pa oboje.

Hrvaška: Komad, ki bi bil sprejemljiv (*kreh*, *kreh*), če bi bil brez tega ateja. Vsakič znova me je strah, da bo med opazovanjem tiste lušne in zelo gibčne deklice srečal svoj konec. Drugače mi ima pa zelo nalezljivo melodijo. Besedilo je bedno, melodija mi je pa všeč.

Bolgarija: Daft Punk?Ugh, kdo je ta kreten s kitaro? Pevka je pa kul. She can stay. Eden redkih komadov, ki mi je v živo bolj všeč. Vokalno sicer zelo nezahteven komad, ampak bi se ga dalo vseeno pokvariti.

Danska: D-mashina sporoča, da je zaljubjen. Meni pa je tako pozabljiv. On in komad. Ok, on naj ima njega, jaz pa vzamem bolgarko :D Pa čepico, ki jo ima ta tipček.

Gruzija: Lani me je Gruzija zelo prijetno presenetila. Tudi letos niso slabi. Edino obleke ne razumem najbolje. Izgleda kot vrečke za smeti. Sicer pa se mi zdi, da se pevki zdi, da se bo sesula v prah, če se bo premaknila za kak milimeter. Kar vkopana je na mestu. Temna očala ji tudi ne delajo nobenih uslug. Všeč mi je preobrazba iz črnega na belo. Kul komad.

Madžarska: Pa smo spet na baladi. Ne vem, ampak do balad na splošno gojim nekakšen odpor. Dolgočasne so mi. Mogoče je kiv moj ne-tako-zelo romantičen karakter. Pa ok, za bajado je kar ok. Pevka ima lep glas in je čisto korektno odpela.

Malta: Erm ne. Ne morem točno reči kaj točno me tako moti na tem komadu. Pevka? Njen nizki glas? Neka bedna mešanica evropskih melosov? Koreografija? Mogoče če popijem kak shot vodke bi mi bil bolj všeč.

Ciper: Me zanima kako se bodo odrezali letos, ko ne bodo deležni horde grških glasov. Sicer pa vedno bolj ugotavljam, da padam tudi na etno ritme. Pevka bi le težko bila moja femme fatale (še posebej v tej oranžni oblekici), ampak si jo lahko predstavljam v tej vlogi.

Makedonija: Zadnjič mi je sicer uspelo napisati, da mi je Makedonija pogojno všeč. To je bilo še preden sem ugotovila, da imam v mislih Albanijo :o oops: Ker tale Makedonija mi ni niti približno všeč. Preprosto preveč se trudijo. In potem izpadejo bledo in brez življenja. Zdi se mi, da slišim samo neko kričanje. Pa oni blond tip z očali mi je ogaben. Bljak.

Portugalska: Končno ženska, ki ima na sebi nekaj mesa! Sicer pa se mi zdi, da je komad zelo podoben našemu lanskemu. Kar niti ni čudno, saj je isto avtor. Nič za to. Všeč mi je. Pesem, ne pevka. Všeč mi je barva njenega glasu in njena energija.

V finalu bomo ponovno videli: Ukrajina, Hrvaška, Albanija, Islandija, Gruzija, Danska, Švedska, Latvija, Turčija ter Portugalska.

Hrvaška? ok, naj bo… ampak Danska??? Tudi njih bom preživela, ampak Latvija??

 • Share/Bookmark

V kategoriji Evrosong, Kr neki

 

10 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. karolina  |  22.05.2008 ob 23:08

  karolina

  Glede Turkov (tudi jaz jih vzamem :p ): na evrosongu je samo petje v živo … ostalo je vse na matrico. ;)

 • 2. karolina  |  22.05.2008 ob 23:15

  karolina

  drugače pa v finalu pogrešam Bolgarijo; ne vem kje se je izgubila Švica, ki jo ji fani napovedovali ZMAGO. Danska je tudi meni všeč :oops:
  Latvija pa – WTF?

  Če smo že pri favoritih za sobotno zmago (itak bo to Bosna :mrgreen: ) – Ukrajina mi je bolj všeč kot Grčija.

 • 3. mojcas  |  22.05.2008 ob 23:31

  mojcas

  Jaz bi Turke, hvala lepa :D

  V bistvu je danes vse skupaj izpadlo bolje kot prvi večer. Razen piratov iz Latvije, ki bi jih jaz zamenjala v finalu z * njami* Švicarjem.
  Celo Hrvati so mi bili všeč. Pomoje se bo zmaga odločala med Grčijo, Švedsko in Portugalsko. Sicer to niso moji osebni favoriti, jaz bom namreč glasovala za BIH in Turčijo, ampak jim ne pripisujem možnosti za zmago.

 • 4. dmashina  |  22.05.2008 ob 23:39

  dmashina

  ŠARLOT PERELI, NE MARIJA!!!

 • 5. AndyBaby  |  23.05.2008 ob 08:18

  AndyBaby

  aja, saj res :lol: popravila :lol:

 • 6. zadnjisedez  |  23.05.2008 ob 08:57

  zadnjisedez

  Hvala za te izčrpne informacije ;)

  Zdaj vemo, kaj nas čaka v soboto…

 • 7. Ben Dover  |  23.05.2008 ob 10:10

  Za tisti komentar ob Danski te bomo pa našeškali.
  Drugače pa Gruzijka je slepa, tako da uboga reva verjetno niti ne ve kaj so navlekli nanjo.

 • 8. dmashina  |  23.05.2008 ob 10:32

  dmashina

  to, da je slepa ni in ne sme biti izgovor! še vedno ma roke da potipa… in če natipaš neke trakce to ni nikoli dober znak! je pa mela lepe uhane.

 • 9. AndyBaby  |  23.05.2008 ob 10:45

  AndyBaby

  Ben :lol:

  ups, nisem vedela, da je slepa. ok, ji oprostim nepremikanje. obleke pa vseeno ne. poje pa itak noro dobro.

 • 10. Ben Dover  |  23.05.2008 ob 15:16

  @dmashina: saj una tvoja plastikus fantastikus horrible pnevmatična Švedinja je svoje trakce (če kao trakci niso dober znak) lahko celo videla ne samo otipala, pa uni dildo v roki tudi. Če komu, potem njej ni za oprostit. Pa še isto cunjo kot Ukrajinka ima.

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


Arhiv