Moskva 2009!?!

25.05.2008

Ha, kaj pa zdaj? Evrosonga je konec, ostal pa je nek grenak priokus, da zmaga ni šla v prave roke. Vsako leto se sicer pritožujemo nad kakovostjo pesmi in nastopov, a zmaga gre (večinoma) v približno prave roke. Vsaj v zadnjih letih.

Sicer pa me zmaga Rusije niti ne preseneča. Zakaj? Samo preštejte število nekdanjih USSR republik pa bo kmalu vse jasno. Bratske povezave v Evropi še kako delujejo, ne glede na to kako se trudijo razbiti t.i. blokovsko glasovanje. Tako je, recimo, Ciper dal 12 toč Grčiji, Islandija Danski, Skandinavske dežele med sabo (so rešile Švedsko pred popolnim potonom), ex-Jugo republike tudi med sabo in (šok!) države vzhodnega bloka so dale točke Rusiji. Žal tudi jaz ne poznam čarobne formule kako rečiti ta problem. Mogoče še bolj omejiti glasovanje in da tudi v finalu lahko glasujejo samo sodelujoče države ali pa, da to tekmovanje postane samo evropsko – sicer bi na račun tega izgubila mojo ljubljeno Islandijo, organizatorji bi izgubili kup denarja, a mogoče bi se potem le nekako razbilo to glasovanje.

Sicer pa lepo po vrsti:

Romunija: še vedno dolgočasna

Velika Britanija: veliko bolje kot lani, a še vedno katastrofa od pesmi. Nastop je bil celo nekako v redu, saj fant ni fušal. Je kdo opazil ono kitaristko? Je sploh premaknila roke na oni kitari? Zakaj jim dajejo neke inštrumente, če jih ta oseba prvič vidi?

Albanija: Lepo, da je niso spet izžvižgali. Ker se je to zgodilo samo zaradi politike. Komad mi je pa vedno bolj všeč.

Nemčija: Najslabši nastop finala. Ona blond deklina se je kar drla v mikrofon in uspešno preglasila VSE ostalo. Mi mora biti nerodno, ker ne vem kdo so No Angels?

Armenija: Priznam, ne bi stavila, da bo prišla v top 5. Še posebej zaradi njenega razpona glasu. No ja, glede na to, da ima refrem, ki se ga z lahkoto zapomniš in ki potem še nekaj dni ne gre iz glave je njihova uvrstitev kar realna.

Bosna & Hercegovina: Še vedno me nervirajo. Žal njihove zafrkancije ni poštekal nihče zunaj Balkana. Zaradi svoje originalnosti si zaslužijo thumbs up ;)

Izrael: Še vedno je srečen, da je tu.

Finska: Bojda so parodija na heavy metal skupine. Žal pojejo v jeziku, ki ga jaz ne razumem najbolje. Nekako tako se najbrž počuti vsak drugi evropejec med gledanjem Bosne. Ah ja..

Hrvaška: Baletka je še vedno nice.

Poljska: Šele včeraj sem opazila, da ima poleg vseh grozot (torej bleščeče beli zobje, solarij & puder) na sebi še kako tono bleščic. V naslednjem letu ji želim veliko uspeha, saj jih ne bo spravila iz sebe.

Islandija: Še vedno moja najljubša. Oddala 2 glasova.

Turčija: Tip ima ful lepe oči. Še vedno mi je všeč.

Portugalska: Hofer se je nekaj opravičeval za svoje pripombe zadnjič. Sori ljubček, the damage has been done.

Latvija: Neeee….

Švedska: Moja draga pravi, da je Šarlotka podobna gremlinu. Glede na to, da naj bi bila med top 5 sem presenečena, da je spušila na celo črti (btw, kaj je bilo z njihovim napovedovalcem?)

Danska: Lahko dobim tisto čepico?

Gruzija: Ok, sedaj vem, da je slepa. Spraševali smo se kako se jim je uspelo tako hitro preobleči.

Ukrajina: Še ena od favoritk, ki je pogorela po celo črti. Škoda, ker je bil nastop vrhunski, komad pa (za Evrosong) pa tudi.

Azerbajdžan: Kričanje me še vedno ne prepriča. Ok, cviljenje. Presenečena nad njihovo visoko uvrstitvijo.

Grčija: Britney Spears wanna-be. In na koncu druga. Pred glasovanjem je ne bi dala niti v top 10.

Španija: Najbolj zabaven nastop. “Plesalki” sta bili carici. Najboljši trenutek: Ko tista v roza oblekici pade in se trudi pobrat. Priceless. :lol:

Srbija: Lane moje revisited. Ok, saj Željko je (bolja) car in vse to – ampak njegovi komadi se počasi že ponavljajo. Če tega ne bi odpela Jelena Tomašević, potem bi deloval ceneno in kot prava kopija. Še dobro, da ima Jelena tako dober glas.

Rusija: Ne maram tega komada. So ljudje res padali na tipa s Stradivarko in Plušenka, ki se je vrtel na tistem kvadratnem metru ledu? Ni mi všeč. Niti približno.

Norveška: V prvem polfinalu je ta komad izpadel solidno. Tokrat se je neverjetno vlekel. Ampak pevka je pa še vedno hot.

Aja, da ne pozabim. Še nekaj me je zmotilo – začetek. Kaj jim je bilo potrebno zmasakrirati lansko zmagovalko? Techo priredba z nekimi kvazi plesalkami in sporočijo Vsi drugačni vsi enakopravni? In potem še angleški vložkek? Popolnoma nepotrebno. Veliko bolje bi bilo, da bi Marija pesem zapela sama ali pa v enaki zasedbi kot lani.

Dovolj za letos. Se vidimo v Moskvi 2009. Mogoče.

Francija: Najboljši back vokali. Še posebej ona mala, ki je imela lasuljo in brke, ki so bili skoraj večji kot ona.

 • Share/Bookmark

V kategoriji Evrosong

 

11 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. mojcas  |  25.05.2008 ob 12:40

  mojcas

  Meni je absolutno najbolj všeč, še vedno, Turčija. Rusija pa…drugo leto bomo mi lipicanca na oder pripeljali, what about that? In na njem bo sedela gola…ummm…Nina Osenar? Kak Plušenko neki, amaterji… :D

  Danca bi jaz pojedla, samo me pa moti, ker je najbolj očiten letošnji plagiat : http://www.youtube.com/watch?v=ny7vW6dgnUY (poslušajte refren…)

 • 2. AndyBaby  |  25.05.2008 ob 12:42

  AndyBaby

  pišuka, mojca, prav maš. me zanima kaj bo d-mashina rekel zdaj :lol:

 • 3. mojcas  |  25.05.2008 ob 12:46

  mojcas

  Tudi Ukrajinski refren je plagiat, sam moram še točno pogruntat kateri je…iščem :)

 • 4. Kritik  |  25.05.2008 ob 12:52

  Lionel Richie – All Night Long (1983)

  http://www.youtube.com/watch?v=3c7dONn9cNo

 • 5. Kritik  |  25.05.2008 ob 12:54

  Drugo leto bo Slovenija nastopila s pevcem Marjanom Podobnikom, ki bo zaigral na kitaro. Zraven bo prijahal Joško Joras na lipicanki.

 • 6. mojcas  |  25.05.2008 ob 12:57

  mojcas

  @kritik…podobno, samo danski All night long je skor isti kot Free – All Right Now…

 • 7. Kritik  |  25.05.2008 ob 12:59

  Švedska pesem je vse preveč očitno dišala po Abbi.

 • 8. frue  |  25.05.2008 ob 13:05

  zakaj ne bi bilo islandije, če bi bilo tekmovanje samo evropsko?

 • 9. karolina  |  25.05.2008 ob 13:06

  karolina

  Pri nastopu Španije še zdaj ne vem, ali je plesalka res padla, ali pa je bilo to le del koreogrfije. :lol:

 • 10. AndyBaby  |  25.05.2008 ob 13:28

  AndyBaby

  Islandija ne spada v EU. Nočejo niti biti del EU-ja, ker bi potem morali preveč omejiti kitilov, ki pa je eden od glavnih gospodarskih panog. Pa tudi na splošno menijo, da bi se morali preveč prilagoditi.

  Karolina: Če ni bilo del koreografije je ful dobro odreagirala :lol:

 • 11. Gaber  |  25.05.2008 ob 16:19

  Pokušaću da te poljubim a ti se pravi luuuudaaa …… :D

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


Arhiv