Ah, ta Ema…

28.01.2009

No, pa je leto spet okrog in zopet je čas, da Slovenija izbere kdo jo bo zastopal na Evrosongu v Moskvi. Zadnjič sem prvič po Evrosongu 2008 videla spot Dima Bilana in zopet me je samo streslo. Why, od why? Ok, ok… to je bilo že lanskega maja in čas je, da zopet z zanosom gledamo naprej… Ah, koga hecam. Pravzaprav mi je, vsaj danes, popolnoma ravno. Pa čeprav so zopet uvedli glasovanje žirije. Menim, da tudi to ne bo razbilo blokovskega glasovanja. Mogoče bi bilo najbolje, da se Evropa res razdeli na dva dela in potem glasujejo en za drugega. Do takrat pa bodo še naprej veselo zmagovale skladbe “vzhodnega” bloka.

A vseeno. Do Moskve je še daleč in do takrat si bom mogoče še premislila. (Ponavadi si). Do takrat pa se ima zgoditi tudi naša Ema.

Letošnja Ema je zopet nekaj unikatno posebnega. Žirija (med njimi kar nekaj zvenečih imen slovenske glasbe (recimo)) je izbrala 14 avtorjev in njihovih pesmi, ki se bodo pomerili v polfinalu (ta bo na sporedu v soboto). Na nedeljski nasttop se jih uvrsti 8, kjer pa bodo na povabilo organizatorja sodelovali nekateri najbolj priznani slovenski avtorji (stvar osebnega okusa). Da pa se o Emi govori/razmišlja/bere že kar nekaj časa pa so poskrbeli na portalu RTV-ja, kjer redno predstavljajo avtorje in njihove stvaritve. Seveda, se jim jaz na daleč izogibam.

Izogibam pa se tudi t.i. preview ogledom sklad, kjer predstavijo refren (pa še to na playback), zato skoraj ne vem kaj naj si mislim, ko takole gledam seznam nastopajočih. Nekaterih sploh ne poznam (Bjonde, Ayne, Tadeja Molan in Retro Beat, Krema, Quartissimo, Nexys (čeprav to mi skoraj zveni znano), ter Lea Sirk), ob nekaterih me sili na1 smeh (Gianni Rijavec), o nekaterih niti nimam mnenja (Brigita Šuler, Slavko Ivančič), veselim se povratka Karmen Stavec (in si seveda spet potihem spet želimo kak škandal), zanimata me edino Nuška Drašček ter Mitja (če me spomin ne vara je nekoč naredil nekaj prebavljivega).

V finalu pa je, seveda, spet vse mogoče. Bo Langi s pomočjo dolgonoge Mance Špik uspelo? Mogoče bo tretjič le uspelo Evi Černe. Omarju Naberju drugič (kdaj je imel Omar zadnjič kak res dober hit?)? Kdo je Samuel Lucas, ki mu je pesem napisal Aleš Klinar? Alya s svojim piskajočim glasom, ki zelo težko poje v živo? Ter pa Čuki? Resno? Je to vse, kar lahko ponudi “cvet” slovenske pop glasbe? Seveda… pozabljam. Ema in Evrosong že dolgo nista pevsko tekmovanje. Se bom pustila presenetiti.

Sicer pa še kolebam – naj tekmovanje (recimo) zopet spremljam z računalnikom na kolenih (nima še imena, sedaj mu grozi da bo Marvin Blacky Sleek Junior) ali pa naj jo popolnoma zignoriram in napišem samo en post, ki so dolg le vrstico ali dve? Odvisno od razpoloženja ;)

  1. bruhanje [that's all]
  • Share/Bookmark

V kategoriji Evrosong, Glasba, Kr neki

 

1 komentar Dodaj komentar

  • 1. M.  |  28.01.2009 ob 13:29

    Ne vidim dileme … tako kot sem napisala že lani, tvoja poročila vedno težko čakam. In dve vrstici zame nista poročilo. ;)

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


Arhiv