No, pa gremo – Ema, polfinale

31.01.2009

IIiiiiiiiiiiiii! Ne, čisto nič bolj entuziastično se ne počutim. Mogoče bo zato vse skupaj izpadlo še bolj cinično in mi bo vse skupaj še manj všeč. Ah, težko mi je…Torej, v živo iz domačega kavča – Ema 2009!

Torej, začetek… Alenka Gotar poje Cvet z juga… Lahko pošljemo tole še enkrat? In kako to, da ni Rebeke? Ni ponavadi tradicija, da na začetku nastopa lanska zmagovalka.

Tudi aplavz je letos nekako na ravni vsakega leta – medel in skoraj neobstoječ.  In kdo zaboga je oblekel Polesa? Skoraj rabim sončna očala, ker se tako sveti. Joj, joj…Je pa lepo. da premoreta nekaj samocinizma.

Nexys – Vsaj za en dan

*izbulji oči* Opa! Noge! Črni angel. Tole pa… ja… saj sploh ni slabo… Najbrž ne bo zmagala in ni Ema komad (to pomeni, da ni neka prvič-slišim-in-znam-cel-komad štanca), vendar gre lepo v uho. Pač, preferiram rock :-)

Petra Slapar – Skrivnost

Oh, look – cindarela! No, pa ga imamo – prvi Evrosong wanna be komad. Kar v prvi vrsti pomeni, da je blazno dolgočasen in predvidljiv. Pa tudi vokalno se mi zdi Pertra še malo “švoh”. Next please!

(neeee…. green room…. neeee…. Jasna Kuljaj!…. kvazi duhovitost…neeeeeeeee)

Lea Sirk – Znamenje iz sanj

Ah, bitka talentov. Ni čudno, da je ne poznam, saj Maria ne gledam… sploh. To je pri nas, kot American Idol “zvezde”. Mogoče so popularni tisti mesec, dva, potem pa izginejo v sivo povprečje. No, s tem, da jaz, ki radio poslušam dnevno (ja, res) prvič slišim za Leo. No, vsaj ne izgleda tako spolirano in sterilno kot Petra. Komad? Nič, kar nisem slišala že vsaj tisočkrat. Tem mladim puncam pač manjka kilometrina. Trije nastopi na leto to pač niso. Mogoče nekoč… danes pa *zeh*

Brigita Šuler – Druga liga

Samaaara!!! Aja, ne… Druga liga. Vsaj ni si izbrala komada, ki bi daleč presegal njene vokalne sposobnosti. Sicer se pa strinjam z mašinco. Komad je tako trashy, da bo takoj postal K4 himna. Ah, kje so tisti žuri… Koregrafija je sicer rahlo mimo – še posebej tisti dve dekletci, ki se sprehajata zadaj. Komad pa – I approve

(“razvajamo vas z dobro glasbo” – eeeee?)

Ne me jugat in Slavko Ivančič – Kaj me briga

Je Slavko šel na facelift? Nekam dobro izgleda. Lahko pa ima samo tono pudra na sebi. Lahko nekaj priznam? Vedno mi je bil všeč njegov glas. Poskočen komad, kjer si ne moreš pomagati, da ne bi migal z glavo. Sicer pa ga že skoraj znam na pamet -Kaj me briga, kaj me briga, samo enkrat se živi. lalalalalalalala…. Simpl ko pasulj! Pač… padam na take komade.

Gianni Rijavec – Gloria

“Slavil bo čisto ljubezen”? Ahahahahahahahahaha…. Pravi, da je alternativec? Ha? Ahahahahahahaha…. Poleg Karmen Stavec komad, ki ga komaj čakam. Uspešna kariera? Ahahahahahahaha… Uuuuuu…. patos…. on v belem, back-vokalistke v rdečem (ala, gospel wanna be). In? Ahahahahahaha…. Patos v njegovih očeh! Ah, ah… Ahahahahahaha… O-moj-bog! Ahahahahahaha… Ne morem si pomagat. Ahahahahahaha…. Redko se pri Emi smejem naglas, ampak… ahahahahahahaha…. What’s with the dance? Ahahahahaha….Če nič drugega se mi bo vsekakor vtisnil v spomin. Česa takega pa pač ne slišiš vsak dan.

(green room… zakaj? zakaj? zakaj? kako duhovito… neeeeeee)

Aynee – Zdaj vem

Erm… predana družini? Joj, kdo se je teh “razglednic” spomnil. Štekam recesijo, ne štekam pa igube smisla za humor. Sicer pa bi Aynee pasala v kako “moško” revijo. Aja, saj je oblečena. Za trenutek je izgedalo, kot da je brez hlač. Ljubica – na TV pač ne nosiš tako hudo bleščečih zadev. In zakaj se mi zdi, da želi kopirat Neco Falk? Neca je samo ena in tako bo tudi ostalo. “Dal si mi življenje?” O kom govori? O svojem očetu? Bogu? Ne, ne, ne, NE!

Krema – Ob meni si

No, vsaj ime imajo originalno. Brati Kremžar? O, moj bog, iz kje so? Ker neke Kremžarje imamo tudi v moje koncu… Zdaj pa ne vem – ali bejbam ne delajo mikrofoni, ali pa res samo piskajo v mikrofon? V bistvu nimam kaj za dodat, ker čez 5 sekund ne bom več vedela kdo Krema so. Naslednji, prosim.

Quartissimo – Love symphony

“Obdarjeni” How would she know? Sicer pa sedaj vem, da so Quartissimo godalni orkester + postavna, blond vokalistka. Uuuu… I like! Klasična glasba, ritem in dober vokal. Zanimivo. Všečno. Če bi glasovala bi dobili moj glas. Kar se mene tiče lahko kar zaključimo in v Moskvo pošljemo njih ;)

Tadeja Molan & Retrobeat – Sanje

Zakaj imajo vsi nek čuden fetiš na te plesalce? A ni veliko bolje, da ni teh motečih elementov. Še posebej, če je tak luškan Panda wanna-be komad? Ker res ne rabijo še tega elementa, da skrije svojih napak. Mogoče bi pa rada odvrnila pozornost od svoje obleke? Ker res ne vem kaj je tisto modro okoli njenega vratu. Ne bodo zmagali, a me vsaj te 3 minute niso bolela ušesa. Všeč.

(green room…. neeee…. čeprav intervju s Petro Slapar zna biti zanimiv… pa z Giannijem… ugh….)

Bjonde – Blond power

Ja, svet si želi blondink v pinki oblekicah. In Evropa komaj čaka, da jih sliši. Razumem samoironijo. Res. Ker jo obvladam v nulo. Ampak vse ima svojo mejo. In jaz lahko le toliko zavijam z očmi. Aja, pa seveda – blond power s štajerskim naglasom? In kaj je s tipi v blond lasuljah? In zavaljenih plesalcih? Ahahahahaha <— smeh blondinke *roll eyes*

Karmen Stavec – A si želiš

Ja! Karmen! Dobrodošla nazaj! Uuuu…. zelo… erm… zanimiva…erm… obleka… Če ne drugega si ji ni treba bat, da ne bi prišla v finale. Ipak je še vedno inštitucija. Se mi pa zdi, da so leta odsotnosti vzela še tisto malo glasu, ki ga je imela prej. Pravzaprav sem razočarana. Pričakovala sem kako solidno pop trash štanco, tole je pa… kr neki? Predvsem dolgčas. Dolgočasno besedilo, dolgočasna obleka, dolgočasen nastop. C’mon, Karmen… you’re not 90!

Nuška Drašček – Kako lepo

Kar se tiče glasovnih sposobnostih je Nuška vrhunec današnje Eme. Pa še nekaj je na njej… ne vem… ah, saj veste… ne bom se slinila… ne bom… priznam pa, da sem imela nekaj let nazaj o njej dokaj neprijazen komentar. Ampak v teh nekaj letih je postala samo boljša. Oh, yeah! Ampak mogoče sem vseeno pričakovala več. Ampak če nimaš dobrega komada, potem te tudi glas ne more rešiti. Menim, da bi z bolšim komadom Nuška rasturila Evropo. Mogoče bi naslednje leto poskusili enako, kot na nekaterih izborih po Evropi – določi se pevec/pevka in nabor komadov. Potem pa publika/žirija glasuje kateri komad bo šel na Evrosong?

Mitja – Mission

Mitja, ki ga slava ne zanima. Glede na to, da se ZELO redko pojavlja v javnosti mu kar verjamem. Ampak vedno mi je bil všeč njegov rahlo žameten glas. Zanj nekako velja enako, kot za Nuško. S pravim komadom bi osvojil Evropo. Tole danes je pa živ dolgčas. Zopet komad, ki ima le eno vrstico in ki se potem ponavlja v nedogled. Me no like.

(green room….neeeee…..a lahko nehajo… PROSIM! neeeeeeeeee…. kako originalno je Karmen Stavec vprašati katera Ema ji je bila najbolša… ja, valda tista, kjer je pušnila proti Sestram *roll eyers*….)

Letošnje glasovanje je malce drugačno – 50% glasov prinese televoting, 50% pa strokovna žirija. Kar je lahko dvorezen meč in zaradi česar se lahko v finale uvrstijo nepričakovani izvajalci.

Alenke Gotar in Darje Švarger pa niti ne bi komentirala, saj sta izven serijski in ji noben današnji izvajalec ne seže do kolen (mogoče Nuška z boljšim komadom in s še nekaj kilometrine).

(green room… neeeeeeeee….kok so zabavni… not…. )

Jutri pa se bodo še enkrat predstavili: Lea Sirk (no, o čem sem govorila?), Quatissimo (yeey!), Brigita Šuler (trash pop űber alles), Ne me jugat in Slavko Ivančič (kul!), Karmen Stavec (*zeh*), Bjonde (jao… ne bom nič rekla), Nexys (nogice!), Nuška Drašček (yeey!)!

To bo za danes vse. Jutri pa – ob istem času, na istem mestu, ker sledi finale! :evil:

  • Share/Bookmark

V kategoriji Evrosong, Glasba, Kr neki

 

2 komentarjev Dodaj komentar

  • 1. Ben Dover  |  31.01.2009 ob 22:14

    Kašen štajerski naglas pri Bjondah? Oštja no, one so Primorke (zato tudi nimamo pojma kaj taj je to dvojina).

  • 2. mayozi  |  31.01.2009 ob 22:15

    mayozi

    se strinjam glede favorita. ostali so mi sranje. edin nuška ja, bejba ma potencial. quartissimo ftw :mrgreen:

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


Arhiv