V spektaklu kiča danes tudi Quartissimo

14.05.2009

Tako, prvi polfinalni večer je za nami. Že vrabci čivkajo, da so se na sobotno prireditev prebili Bosna (mah, ok), Izrael (zeh), Isladija (yay!), Malta (duh), Romunija (no comment), Portugalska (no comment), Armenija (yay!), Turčija (naj jim bo), Švedska (meh)ter Finska (povedano po pravici – kdo že?). Jaz bi sicer rada imela vmes še Andoro (čeprav je kopija ne-vem-česa-že-ampak-neki-ful-podobnega-sem-slišala-že-stokrat), sem pa ZELO vesela, da se Bolgarom in Čehom ni uspelo uvstiti naprej. Med nastopom Bolgarije sem dejansko prestavila kanal!
Danes je torej čas drugega polfinala. Danes se bodo predstavili tudi naši Quartissimo in upam, da se jim bo uspelo uvrstiti naprej.
Pa gremo lepo po vrsti!
Tudi tokrat bodo prireditev otvorili balkanski ritmi. Kot prvi se bodo predstavili naši “bratje” Hrvati. Ko gledam tega Igorja Cukareva si predstavljam, da sedim v neki kafani v Dalmaciji in poslušam enega njihovih nadebudnih one-man bandov. Cviljenje onega blond dekliča zadevo samo še bolj pokvari. Res pa je, da nikoli nisem znala cenit balkanskega patosa. Niti se ga ne trudim.
Irska letos (hvala bogu) letos spet pošilja predstavnika, ki je iz mesa in krvi. Sinéd Mulvey & Black Daisy se letos predstavljajo z jako povprečno plesno pesmico. Skozi eno uho noter, skozi drugo ven. Raje bi poslali nekoga, ki recitira kak irski ep! Če že pesem sama ni nič posebnega, pa se to ne bo moglo trditi za kostume in scenski nastop. Glitter we like :)
Latvija letos NE pošilja piratov! Letos pošiljajo rock! Pravzaprav se ne morem odločit. Mogoče bi to mogli poslati 20 let nazaj?
Kaj zaboga je poslala Srbija? Jim je zmanjkalo luškanih pjevačic? Erm.. I like the hair :evil:
The HAIR
Ne, res ne znam (nočem?) cenit te muzike…
Poljska tudi letos pošilja eno lušno deklico, ki bo raztegovala svoja pljuča. Čisto spodobna baladica. Nič pretresljivega. Tudi nastop obeta. Skoraj stavim, da se zna Poljska letos uvrstiti visoko.
Norveška je bojda letos favorit! Čisto razumem zakaj. Mlad, luškan fantič, ki zna peti IN igrati violino! Pesem izstopa tako po stilu, kot nastopu. Se bo pravljica uresničila? Zna se zgoditi samo, da bodo plesalci kaj zašuštrali. Na vajah so izgledali zelo neusklajeno.Pa tudi backvokalistki sta popolnoma nepotrebni.
Ciper nikakor ne bi smel nastopati na isti večer kot Grčija! Če že želijo razbiti vzhodni blok, potem naj razbijejo tudi tega. Dvojni standardi? Sicer pa tudi oni letos v ogenj pošiljajo nezanimivo in neoriginalno popevkico. Zeh.
Slovaška je letos povratnica. In kar se mene tiče bi lahko ostali izbrisani iz Evrovozijskega zemljevida. Imajo pa zanimivo osvetljen oder…. in to je vse, kar imam za povedati o tem.
Danska je letos najela Ronana Keatinga. Aja, ne… njegovega klona. Vseeno pa je za odtenek. Ampak res samo le za odtenek.
Naslednja na vrsti je Slovenija. Načeloma mi je komad všeč in fantom ter Martini želim vse najboljše. Škoda, da jim ne bodo pustili igrati v živo. Mislim, kaj je poanta glasbenikov na odru, če ne igrajo svojih inštrumentov?
Takoj za nami pa se bo predstavila naša soseda Madžarska, ki nas ne bo mučila z neko osladno baladico. Tokrat pošiljajo čisto spodobno plesno štanco. Predvidevam, da bo Zoltan v svojih oprijetih hlačkah všeč marsikomu ;)
Žal ne morem enako trditi za Azerbajdžan. Mislim, da smo isto melodijo in isti koncept letos slišali že vsaj petkrat. Kako zveni? Zavrtite si, recimo, Turčijo. Zeh.
Grčija letos v ogenj zopet pošilja “lepotca” Sakisa. lep tipček, ki zna peti (khm) in se zvijati na odru. Hmm….rigt… Vsaj meni ni nič posebnega (vem, da bo kregana). Meni vse skupaj deluje prej komično, kot pa karkoli drugega.
Tudi Litva pošilja balado in lepega fantiča, ki mu je dekle zlomilo srce. Od vsega tega cukra me že boli želodec. Next!
Moldavija letos stavi na etno ritme. Nimam pojma kaj prepevajo, ampak zveni blazno kul. Končno nekdo, ki ne fura safra in se raje zabava. Tudi kostum mi je všeč. Eden boljših komadov tega izbora.
Pogledala sem si uradni spot Albanije in nimam pojma kaj želijo povedati z njim. Deklica, ki je za vremenske pogoje čisto premalo oblečena se sama sprehaja po zasneženem parku in odpira usta (vidi se, ker ni usklajeno). Glede na napisano bi si človek mislil, da je to še ena v doooolgi vrsti balad. Niet! Komad je pravzaprav plesen in nikakor ne vidim povezave med osamljenim sprehodom po parku in tem, kar se vrti v ozadnju. Somedody? Anybody? No? Somebody? Anybody? No? Somebody? Andybody? No? Nastop bo še bolj konfuzen. Tokrat so jo oblekli v roza krilce (tutu), za soplesalca so ji pa dali marsovca. Nope, ne razumem konteksta…
Ukrajina
I wanna be that chocolate
Need I say more???
Estonija nas je oropala. Še naslov je podoben – Urban Symphony… Pa godala imajo. Halo, kako si upajo! Res pa je, da so pri njih same babe in da vse sedijo. Pa pevka je taka, kot da je za malico pojedla kako vejo… Saj ni slabo, ampak se mi zdi nekako znano… le od kje…
Zadnji danes bodo Nizozemci za katere pa sploh ne vem kaj želijo doseči s s svojim konceptom. Trije stari
tipi v črnih obkleah in za njimi dve suhici in ena jako obilna ženska v belih obleklah (vsaj mislim, da so ženske). S tem, da so vsi skupaj popolnoma neusklajeni in vse skupaj deluje jako amatersko.
S tem se torej zaključuje drugi polfinalni večer. Danes torej držimo pesti in upamo na najboljše. Do sobote pa se imejte fajn :)
 • Share/Bookmark

V kategoriji Evrosong, Glasba, Kr neki

 

5 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. irena  |  14.05.2009 ob 13:58

  irena

  jst pa dejansko še nisem slišala hrvaške pesmi. se bom pustila presenetit :)

  in res je bedasto, da glasbeniki ne morejo v živo igrati, sploh če je skladba pretežno instrumentalna :roll:

  marsovec pri albanki tudi meni ne gre v račun.

  Sakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis! :mrgreen:

 • 2. AndyBaby  |  14.05.2009 ob 14:17

  AndyBaby

  No daj, Irena – razloži mi, prosim, ta Sakis fenomen?

 • 3. irena  |  14.05.2009 ob 15:03

  irena

  eeem … must i? če je pa Sakis, nooo :D s temi puppy očkami kar prosi za zlorabo :mrgreen:

 • 4. PačTamEn  |  14.05.2009 ob 17:47

  Poščijem se na Hrvaško.
  Upam najbolše za naše ;)

 • 5. nevenka  |  14.05.2009 ob 17:54

  nevenka

  Bomo držali pesti za naše, kar bo pa bo. Evrovizija je velik lonec, nikoli ne veš kaj se bo skuhalo.

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


Arhiv