In Memoriam

13.10.2009

DISCLAIMER: To je moj zapis. Moje soočanje z izgubo. Komentarji so izklopljeni. Hvala za razumevanje.

No… niti ne vem kje in kako začeti… Zato pišem ta zapis že krepka dva tedna. Spotikam se ob besede in zdi se mi, da karkoli napišem ne more opisati mojih občutij in razmišljanja. Kot da bi svojo govorno deformacijo spravila še na prste. Težko pišem. Ni časa, še manj pa volje, da bi si vzela čas in o vsem skupaj pošteno razmislila. Vse ob svojem času. Skrbi me, da pa bo na koncu prišlo prepozno in bodo to samo besede na ekranu, ne pa moje razmišljanje, moje slovo… moj closure.

Težko se je posloviti od nekoga, za katerega se ti je vedno zdelo, da bo vedno na tem svetu. Moj dedek je bil človek posebne vrste. Skala. Visok. Močan. Delaven. Nasmejan. En mojih najljubših otroških spominov je moja mala dlan na njegovem ogromne bicepsu. Ure in ure me je lahko zabaval. Pa pleskanje čebelnjaka, ki stoji še danes. Več barve je bilo na meni, kot na lesu. Ampak to sploh ni bilo pomembno. Pomembno je bilo, da smo se imeli lepo. Pa prva vožnja s kolesom. Pa preganjanje po skednju in vonj po senu, ki je bil prisoten povsod. Ure in ure lahko opisujem svoja doživetja in spomine, pa mi ne bo zmanjkalo. Lahko rečem, da sem imela lepo otroštvo. V veliki meri se za to lahko zahvalim prav svojim starim staršem.

In zdaj ga ni več. Vem, da je to po eni strani blagoslov, saj mu na koncu ni bilo kaj preveč prijetno. Bolezen ga je hitro izčrpala in po eni strani smo si vsi oddahnili. Kruto je, kako lahko v manj kot enem mesecu tako močan in velik človek postane nebogljen starček. Kruto je, kaj bolezen lahko naredi.

Pomenil mi je veliko. Še toliko več, ker vsaj naša družina ni ena tistih, ki je v tesnem stiku z vso “žlahto”. Malo nas je in med seboj smo povezani. Zato se izguba enega člana hitro pozna. Ne predstavljam si občutka, ko bom stopila v tisto dnevno sobo in ne bo nasmejan sedel na kavču in nas čakal. Tako prazno bo.

Življenje gre naprej. Moram sprejeti tudi to izgubo in najti pot naprej. Dedek pa bo vedno imel posebno mesto.

  • Share/Bookmark

V kategoriji Kr neki

 

Arhiv