Evrosong, drugič

27.05.2010

Torej, prvi večer sem uspešno prešpricala in tudi drugega bom. Skunk Anansie so pač malo bolj pomembni in malo bolj “up my alley” kar se tiče glasbe. Baje v torek nisem zamudila veliko in dvomim, da bom danes še kaj več. Mi vsaj ne bo treba spremljati poloma naših predstavnikov.

V drugem večeru bo na oder prva prišla Litva. Poleg Islandije moj najljubši predstavnik. Čisto preprosta pesem, ki gre neverjetno hitro v uho in za katero se lahko čez 3 dni zalotite, da se vam še vedno mota po glavi.

Armenija je še ena v doooolgi vrsti dolgočasnih in neizvirnih balad.

Tudi Izraelec bo nežno prepeval v mikrofon. Hebrejščina se celo sliši zelo seksi…

Dremeža ne bo prekinila niti Danska, saj tudi oni v ogenj (žerjavico) pošiljajo eno bolj najmanj zanimivih pesmi, ki jo morda lahko reši le res izjemen scenski nastop.

Dolgčas  za trenutek prekine Švica, ki je malo bolj poskočna kot prejšnji trije predstavniki, a tudi njih lahko reši le izjemen nastop. Drugače pa so popolnoma pozabljivi.

Švedska pravi, da ima slabo pesem. Kaj pa vem… za balado je še kar ok, saj ima Anna lep, čist glas, ni nepotrebnega kompliciranja. Od vseh stotih balad je ta daleč najboljša.

Azerbajdžan je… ne vem… baldast. Ampak Azerbajdžan je znan po spektaklu na odru (kar spomnite se na tistega angela in hudiča pred nekaj leti), drugače pa to ni nič, kar ne bi “danes” že nekajkrat slišali.

Ukrajina. Kdo ugane žanr? Balada? Ja!!! No, pač ne…

Nizozemska je malo prismuknjena. Veseli me, da so se odločili, da ne bodo peli v angleščini, saj se nizozemski jezik sliši tako zelo kul. Žal ugotavljam, da moje znanje jezika obupno peša in razumem le vsako deseto. Vseeno mi je všeč.

Kar dve predstavnici zapored, ki sta malo bolj poskočni! Romunija je v bistvu kul. Nekaj tako generičnega, kar si se lahko vrtelo tudi na MTV-ju.

Slovenija. Veste, kaj se mi zdi zanimivo? Vsako leto so bili mediji polni floskul, kako nas imajo vsi radi in kako VSI pričakujejo, da se bomo uvrstili naprej. Letos? Se še komu zdi, da se o Evrosongu govori veliko manj? Jah…. dragi Slovenceljni… sami ste izglasovali, da je to sranje na odru v Oslu in zdaj morate to mirno prebaviti. In to je vse, kar imam lahko povem o naših…

Če bo kdo po našem nastopu še vztrajal in gledal naprej, ga bo v nežen spanec zazibala Irska. Saj Niamh lepo poje in tudi frulica vmes je lep pridih… No ja… Ni najslabše kar se bo predstavilo na odru, niti najboljše. Pustimo se presenetiti, al kako že.

Bolgarija je pravzaprav zelo podobna Romuniji. Le, da tu poje tip. Pa da je malo manj fajn.

Za Ciper sem najprej mislila, da so Irci, saj neverjetno spominjajo na Boyzone. Očitno vsako leto pride nekdo tak. V glavnem -NE!

Hrvaška nas letos prekaša po celi črti. Prijetno presenečenje in, čeprav mi gre to zelo težko z jezika, mi je kar všeč. Pa še balada je! Ja, vem, vem… Najbrž razumevanje jezika tu igra kar veliko vlogo, zato ne bom ničesar napovedovala.

Gruzija nadaljuje tradicijo baladnega večera in bo poskrbela za to, da boste kmalu čakali konec pesmi in konec prireditve. Naj sije tvoja ljubezen kot zvezde na nebu… Mhm…

Da pa se boste vsaj malo zbudili, bo poskrbela zadnja Turčija z zelo poslušljivo (in osladno) pesmijo, ki sploh ni tako zelo slaba (ali pa so se moji standardi v tem času znižali).

Moje top 3 tega večera: Litva, Nizozemska, Hrvaška.


 • Share/Bookmark

V kategoriji Kr neki

 

3 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. frue  |  27.05.2010 ob 13:50

  nizozemska?resno? ko sem jo zadnjič slišala, sem pomislila, da gre za neko avstrijsko frajlo tam nekje izpod gora :) ko sem jo dala drugim za poslušat, so vsi mislili, da poslušajo eno pesm iz neke avstrijske oddaje hahaha noro smešna pesm!

 • 2. AndyBaby  |  27.05.2010 ob 13:51

  AndyBaby

  ja no… taka prismuknjena je :D

 • 3. cherry  |  4.06.2010 ob 09:10

  Men so ble najbolj všeč Turčija, Albanija pa Nemčija.

  Je pa to zmeri manj predstavitev pesmi države in vedno bolj tekmovanje v angleških baladah.

  No ja – drugo leto si ga bom vsaj lahko ogledala v živo ;)

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


Arhiv